Salina artificiala

Dynamic Gym & Spa vă pune la dispoziție salina artificială de adâncime, situată la demisolul SPA-ului nostru.

Aceasta este dotată cu generator de aerosoli salini, un factor foarte important în eficiența acestui tratament, iar pe pereții salinei sunt lipite bucăți de sare neiodată, adusă de la mina de sare Slănic Prahova precum și bucăți de sare roz de Himalaya.
Practic, ședința de salină durează 45 minute și se face într-o încăpere cu pereți de sare, dotată cu generator de aerosoli salini, încăpere care trebuie să aibă un anumit grad de salinitate și umiditate pentru a susține efectul terapeutic al sării.

Ce este salinoterapia?
Salinoterapia – tratamentul în salină este o metodă alternativă dar și complementară de prevenire și tratament pentru diverse afecțiuni respiratorii, având în același timp beneficii demonstrate asupra întregului organism: crește imunitatea, susține detoxifierea organismului, îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv, susține regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.

Specificații tehnice – generator de aerosoli salini
Generatorul de aerosoli salini are rolul de a transforma sarea de puritate foarte mare în microparticule de diferite diametre, între 1 și 10 microni. Microparticulele sub 5 microni au capacitatea de a pătrunde în tractul respirator inferior și astfel asigură efectul terapeutic al salinei.

Cum acționează aerosolii salini?
Aerosolii salini acționează la nivelul căilor respiratorii, eliminând impuritățile și majoritatea microorganismelor care prin depunere cauzează boli ale aparatului respirator. Sarea este cunoscută ca fiind un puternic bactericid și dezinfectant și, prin compoziția sa, sprijină numeroase procese fiziologice și totodată buna funcționare a organismului, în ansamblul său.

Sprijin pentru fumători și foști fumători
Salinoterapia este deosebit de eficientă pentru purificarea căilor respiratorii ale fumătorilor și foștilor fumători. Expunerea la aerosoli salini stimulează eliminarea secrețiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simțitor iritațiile și inflamațiile și totodată calmează tusea. Salinoterapia sprijină eliminarea particulelor conținute de fumul de țigară, depuse pe tractul respirator și grăbește vindecarea și regenerarea căilor respiratorii.

Contraindicațiile salinoterapiei
✘ insuficiență respiratorie
✘ stadiul acut al bolilor respiratorii
✘ cancer pulmonar
✘ tuberculoză pulmonară
✘ micoze pulmonare
✘ cardiopatie ischemică
✘ hipertensiune arterială
✘ insuficiență cardiacă
✘ infarct miocardic
✘ cord pulmonar cronic decompensat
✘ angină pectorală
✘ tuse cu sânge
✘ hemoragii
✘ boli neoplazice
✘ epilepsie, alte afecțiuni ce pot determina pierderea conștienței
✘ claustrofobie
✘ hipertiroidie
✘ boala Basedow
✘ sarcină

Program funcționare SALINĂ:
Marți – Vineri: 10.00 – 21.00
Sâmbătă – Duminică: pe bază de programare telefonică: 0760 800 355

Important: Tratamentul în salină artificială de adâncime nu înlocuiește consultul medicului de specialitate. Este recomandată consultarea unui medic specialist înainte de începerea terapiei, precum și în cazul apariției unor noi simptome.