Inot copii

Dynamic Gym & Spa oferă cursuri de înot pentru copii din 1 octombrie 2013, odată cu deschiderea centrului.
A știi să înoate este un aspect vital pentru orice copil, poate avea un rol crucial în anumite momente. Însă, deoparte de acest aspect, înotul are numeroase beneficii și foarte puține sau chiar deloc contraindicații.

CLICK Formular înscriere cursuri înot pentru copii!


Iată de ce este înotul un sport ideal pentru copii, potrivit medicilor și psihologilor.

1. Se poate practica de la vârste mici
Vârsta ideală pentru a da copilul la înot este, conform Academiei Americane de Pediatrie, de 4 ani.
Copiii sub 4 ani se pot deprinde de mediul acvatic la lecțiile de aqua baby gym. Aceștia din urmă sunt prea mici pentru a-și coordona mișcarile, astfel încât să înoate corect. Acest lucru nu înseamnă că este interzis înotul la copiii sub 4 ani. Dimpotrivă, aceștia se familiarizează cu apa, pentru a evita frica de ea în viitor.

2. Se poate practica în orice anotimp
Înotul poate fi practicat, fără probleme, în cadrul centrului nostru în orice anotimp, deoarece dispunem de bazin interior de înot cu o temperatura de 28 – 29 grade.

3. Contribuie la menținerea sănătății 
Înotul are marea calitate de a lucra toate grupele de mușchi fără a supune sistemul osos și articulațiile la șocuri dure, așa cum o fac alte sporturi.
În mod concret, înotul are beneficii incontestabile în următoarele afecțiuni:
*** obezitate : imersia în apă reduce impactul greutății corporale cu până la 90% , ajutând copiii cu surplus de kilograme să desfășoare o activitate fizică potrivită pentru organismul lor.
La fiecare zece minute înotate în stil fluture se ard 150 de calorii, iar în stil liber se ard 100 de calorii.
*** afecțiuni ale coloanei vertebrale (scolioze, lordoze, cifoze, hernie de disc) : prin exerciții specifice, în apă, în funcție de tipul afecțiunii, se urmărește creșterea tonusului diferitelor grupe musculare, pentru corectarea defectului
*** înotul reprezintă un tratament antihipertensiv natural. Efectul benefic al înotului asupra aparatului cardiovascular este dovedit de studii riguroase. Cercetătorii au demonstrat ca înotul practicat cu regularitate permite menținerea tensiunii arteriale în limite normale
*** autism, depresie, anxietate : în aceste cazuri facem referire la o terapie de durată, consecvența fiind foarte importantă.
Înotul duce și la îmbunătățirea vieții afective, a emoțiilor, a  trăirilor, a ușurinței cu care se depășesc emoțiile negative.

4. Dezvoltare emoțională
Copilăria este vârsta în care se formează conduitele importante adaptative și se pun bazele personalității. Practicarea înotului în această perioadă a vieții contribuie consistent la dezvoltarea unei serii de aptitudini: sociabilitatea, însușirea regulilor, identificarea cu altii, formarea imaginii de sine, adaptarea la cerințele scolare, socializarea afectivă, integrarea socială-scolară, competiția; dezvoltarea conștiinței de sine, a identității proprii (prin imagine corporală, independență).
Copilul care practică înot experimentează o gamă largă de emoții și trăiri – de la bucurie, teamă, plăcerea de a înota-, care țin foarte mult și de dorința sa de a face acest sport și de relația de comunicare pe care o dezvoltă cu antrenorul și cu mediul principal – apa.

Date tehnice bazin înot Dynamic Gym & Spa 
Lungime : 20,5 m
Lățime : 8 m
Adâncime : 1,40 – 1,55 m
Temperatură : 28 – 29 grade

 
 

Zona SPA (bazine și sauna) s-a închis definitiv din data de 01.06.2024.

Va așteptăm la mișcare cu servicii de fitness și aerobic!

Info: 0760.800.355